Eskilstuna 5 november

Vi har två på lördagen.

- 4 Georgie Mae (V4-4) kommer att göra ett bra lopp. Det gör hon ju alltid och nu har hon ett bra läge för en gångs skull. Hon visade för ett par starter sedan att hon klarar 2640 meter bra. Hon är rask ut och kan säkert få ledningen, men sedan vet jag inte om man ska köra henne i den positionen på den här distansen. Hon har fått snälla lopp en längre tid, men jag är inte så road över att släppa till Wild Honey. Det är en fyraårsmärr, som inte tävlat på 2640 meter. Hon borde ju räknas för det är väl inte världens bästa Stoelit. Hon satt fast med krafter kvar senast och det blir bike, barfota runt om och norskt igen. Hade det varit kort eller medel så hade jag varit ganska segersugen, men nu är det svårare hur man ska lägga upp det taktiskt.

- 12 Mr Hot Shot (V75-1) gick ett av sina bästa lopp i senaste starten där han fullföljde väldigt bra från en position i kön. Han gick för fullt hela vägen hem och klockades till 11 sista varvet. Härifrån får man hoppas på att det kan bli lite körning så att han kan komma in i matchen. Det är svårt att ha några direkta segerförhoppningar från det läget. Hästen har god form och klarar sig bra i klassen på V75, men härifrån är han utelämnad. Vi lade på ett halvstängt huvudlag senast men han blev nästan för skarp med det så det blir väl ett norskt nu vilket han haft vid något tillfälle förut. Han var också lättad senast från PG till aluminium fram och det föll väl ut, säger Lars I.